PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Het werk van Julius en Rianne Mutua-Schouten in Kenia Het werk van Julius en Rianne Mutua-Schouten in Kenia

“Wij, Julius en Rianne Mutua-Schouten, voelen ons geroepen om ons in Kenia in te zetten voor minder bedeelden en te getuigen van Gods liefde aan jong en oud. Wij werken samen met Jeugd met een Opdracht (YWAM) en Shoulder 2 Shoulder.

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar 

Klik hier om even mee te kijken in Kenia.

lees meer »
 
GIFT VOOR JULIUS EN RIANNE GIFT VOOR JULIUS EN RIANNE

Julius en Rianne Mutua-Schouten zijn t/m 4 januari met verlof in Nederland. Zij zullen op een aantal locaties over het werk in Kenia vertellen. Hun getuigenis over wat God daar aan het doen is onder kinderen en volwassenen is hartverwarmend.
De Stichting Yars of Clay zet zich in voor de projecten die Julius en Rianne bij hen indienen. Voor hun dagelijks levensonderhoud zijn Julius en Rianne afhankelijk van giften.
U kunt hiervoor een gift overmaken aan rekeningnummer :NL86ABNA 093 077 3861 van de Centrale zendingscommissie onder vermelding “gift voor Julius en Rianne Kenia”, helpt u mee?

 
Kerk in Actie vraagt uw financiële steun voor het volgende: Kerk in Actie vraagt uw financiële steun voor het volgende:

Theologie doceren in Hong Kong. Aan het Luthers Theologisch Seminarie in Hong Kong in China volgen ruim 560 studenten een opleiding tot theologiedocent of predikant. Ook rust het seminarie leken toe. Tjeerd de Boer is samen met zijn vrouw Kathleen Ferrier door Kerk in Actie uitgezonden naar Hong Kong om les te geven aan het seminarie.
De studenten komen uit Hong Kong,  China en uit andere Aziatische landen zoals Cambodja, Myanmar, Laos en Indonesië. Veel studenten zijn gemeentepredikant of theologiedocent en willen hun kennis vergroten. Door in Hong Kong te studeren hoeven studenten niet naar het westen.
 
Uw steun voor het werk van de GZB en KIA is onmisbaar, geeft u daarom alstublieft aan de collecte voor het zendingswerk.
Elisabeth Langerak
Secretaris centrale zendingscommissie

 
De GZB vraagt uw financiële steun voor het volgende: De GZB vraagt uw financiële steun voor het volgende:

Miljoenen mensen hebben in Zuidoost-Azië het Evangelie nog nooit gehoord. In de landen in deze regio is zending vaak lastig of zelfs verboden. Toch is hier iets in beweging en wil de GZB graag meer zendingswerkers naar deze regio uitzenden. David en Grea van der Lee zijn recentelijk uit Thailand teruggekeerd en vertellen over hoe God in deze regio werkt: “Zeven jaar geleden kwamen we in Nong Rua wonen. We wisten dat er één christelijke vrouw in ons werkgebied woonde. Dit bleek onze overbuurvrouw oma Bua te zijn! Nu, zeven jaar later, is er een kleine gemeente ontstaan. Dankzij de vele teams die in de afgelopen jaren geholpen hebben, zijn we in de meeste

lees meer »
 
Weblog verschenen van Rineke van Ginkel Weblog verschenen van Rineke van Ginkel

Er is een nieuw weblog verschenen van Rineke van Ginkel.
Klik hieronder op de link om het weblog te openen.
Mooie wereld, moeilijke wereld  »

 
VERLOFWONING GEZOCHT VERLOFWONING GEZOCHT

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Antonie en Cora op verlof waren in Nederland. Nu hun uitzending definitief verlengd is met twee jaar, zullen zij in december weer op verlof naar Nederland komen. Wij als thuisfrontcommissie kijken er erg naar uit om ze weer te zien!
Eén van de belangrijkste zaken die we als TFC moeten regelen, is een verlofwoning voor Antonie en Cora. Heeft u ideeën voor een woning, dan horen wij dit heel graag van u! Het zou fijn zijn als de woning in de omgeving van Woerden is, maar we staan open voor alternatieven. Antonie en Cora zullen in Nederland zijn van ongeveer 20 december t/m 24 februari. U kunt ons bereiken via  of spreek ons aan in de kerk.
Alvast bedankt voor het meedenken!

Hartelijke groet, TFC Geloof in Colombia
Nico, Aris, Jeanette, Hilbert, Donald, Rhodé en Willy-Janne

 
Nieuwsbrieven Cora en Antonie Treuren Nieuwsbrieven Cora en Antonie Treuren

Geloof in Colombia

April 2014 zijn wij, Cora en Antonie Treuren - van Utrecht, door de GZB uitgezonden naar Colombia waar wij de diaconie van de Presbyteriaanse kerk gaan ondersteunen. Onze nieuwsbrieven kunt u hieronder inzien:Nieuwsbrief #4-2016
Nieuwsbrief #2-2016
Nieuwsbrief #1-2016
Nieuwsbrief #4-2015
Nieuwsbrief #3-2015
Nieuwsbrief #2-2015
Nieuwsbrief #1-2015
Nieuwsbrief #4-2014
Nieuwsbrief #3-2014
Nieuwsbrief #2-2014
Nieuwsbrief #1-2014
Nieuwsbrief #1-2013

 
KAARTEN EN POSTZEGELS KAARTEN EN POSTZEGELS

De vakantie periode is weer voorbij
Wat doet u met uw kaarten en postzegels?
U spaart ze, dat is een mooie hobby.
U gooit ze weg, dat is jammer, want ze zijn waardevol voor de zending.
Kaarten en postzegels worden verzameld en gesorteerd en verkocht op beurzen. Landelijk brengt dat veel geld op voor de zending.
Wilt de postzegels ruim uitknippen. U kunt de kaarten en postzegels deponeren in de verzameldozen in de Petruskerk en de Maranathakerk.
De volgende kaarten hebben waarde:
Gave ansichten met postzegels
Dubbele kaarten van Anton Pieck, Disney, Anne Geddes, Marjolein Bastin, Removos, Unicef, maar ook zelf gemaakte kaarten.
Geboortekaartjes en fotokaarten.
Enveloppen , netjes open gemaakt met postzegel en handgeschreven adres.
 
Vindt u het moeilijk om ze mee te brengen naar de kerk, dan halen we ze graag bij u op.
Voor meer informatie kunt bellen met Rika van Ingen (501766) of mailen naar e-mail

 
Zendingscommissies Zendingscommissies

Namen en adressen van de leden van  Centrale- en diverse wijkzendingscommissies kunt u hier inzien.

 
 
 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie

“LEER MIJ BIDDEN”
(n.a.v. Mat. 6 : 8)
 
Gij badt op enen berg alleen, en Jesu, ik en vind er geen
waar 'k hoog genoeg kan klimmen om U alleen te vinden:
de wereld wilt mij achterna, alwaar ik ga of sta; of ooit mijn ogen sla…
 
En arm als ik en is er geen; geen één,
die nood hebbe en niet klagen kan;
die honger, en niet vragen kan;
die pijne, en niet gewagen kan – hoe zeer het doet!
 
O, leer mij, armen dwaas, hoe dat ik bidden moet!
 
Zo verwoordt de Vlaamse dichter en priester Guido Gezelle rond 1859 de worsteling die een bidder kan ervaren voor God. Hoe kan een zondig mens in gesprek gaan met Iemand van zo geheel andere orde? Onheilig tegenover de Heilige? Woordeloos en stemloos tegenover de sprekende en zich openbarende God? Zal het eerste gebed, dat wij bidden niet moeten zijn: “Leer mij bidden?”
Zo komen de discipelen bij  meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 17 december in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 11 december om 20.15 uur in Het Baken. Graag aanmelden bij de scriba via

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.