PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Weblog verschenen van Rineke van Ginkel Weblog verschenen van Rineke van Ginkel

Er is een nieuw weblog verschenen van Rineke van Ginkel.
Klik hieronder op de link om het weblog te openen.
Crying for life  »

 
ZOMERKLEDING VOOR SURINAME ZOMERKLEDING VOOR SURINAME

Na de vakantie ruimen de meeste Hollanders hun zomer kleding op om de winterkleding weer voor de dag te halen.
Als u nu goede en schone zomerkleding weg zou willen doen dan willen wij dat graag bij u ophalen, om naar onze pleegdochter Cynthia in Suriname te sturen.
Zij is weer gestart met een zgn. boenkop’serie (goedkope kleding verkoop). De slechte economische omstandigheden treffen zoals altijd de minderbedeelden, zo ook in de Santopolder waar ‘ons gebouw’ de Lichtboei bewoond wordt door onze pleegdochter Cynthia en haar man en twee kinderen. Alle materialen die in Suriname ingevoerd worden zijn vaak erg duur vanwege de slechte wisselkoers, de armere heeft daar het meeste last van. Op deze manier wil Cynthia haar buurtbewoners tegemoet komen om tegen lage prijzen 2e hands kleding te verkopen of soms ook weg te geven.
Helpt ons en Cynthia  een handje.

U kunt ons even bellen om de kleding bij u op te halen, ook mag u het afgeven op ons adres: Gerard Doustraat 19A Woerden.  Let op alleen zomerkleding, het blijft in Suriname het hele jaar ca 28 tot 30 graden.


Gran tangi, hartelijk dank..
Kees en Nel Visser (448406/ 06 230 393 11)
 

 
INNEN VRIJWILLIGE BIJDRAGE INNEN VRIJWILLIGE BIJDRAGE

Al jaren is het in onze Gemeente gebruikelijk om in de periode van april tot september bij u aan de deur te komen om een bijdrage voor de zending te vragen. Helaas - door een tekort aan lopers - zijn wij genoodzaakt dit voortaan per brief te doen.

 
MAICOL II MAICOL II

Niet eerder schreef ik een vervolg op een stukje in de kerkbode, bij dezen komt daar verandering in! In de vorige bijdrage stelde ik Maicol aan u en jullie voor. Maicol, die onverwachts op de wekelijkse Bijbelstudie verscheen en die een klein stukje van zijn verhaal deelde: op proefverlof uit de gevangenis, na een periode van 10 jaar niet in vrijheid geweest te zijn. Hij moest zich de volgende dag weer melden om de resterende tijd van zijn straf uit te zitten.
Tot onze grote verbazing en verrassing was Maicol de keer erop weer present tijdens de Bijbelstudie. Tijdens de dank- en voorbeden werd al duidelijk dat hij in vrijheid gesteld was en na de Bijbelstudie vertelde hij ons hoe dat zo is gekomen. Maicol was één van 40.000 gevangenen die gratie hebben gekregen van de regering. Hoe dat zo? Vanwege al het orkaangeweld in het Caraïbisch gebied is het niet erg in het Nederlandse nieuws geweest, op de kleine botsing in de pausmobiel na, maar 

lees meer »
 
VERLOFWONING GEZOCHT VERLOFWONING GEZOCHT

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat Antonie en Cora op verlof waren in Nederland. Nu hun uitzending definitief verlengd is met twee jaar, zullen zij in december weer op verlof naar Nederland komen. Wij als thuisfrontcommissie kijken er erg naar uit om ze weer te zien!
Eén van de belangrijkste zaken die we als TFC moeten regelen, is een verlofwoning voor Antonie en Cora. Heeft u ideeën voor een woning, dan horen wij dit heel graag van u! Het zou fijn zijn als de woning in de omgeving van Woerden is, maar we staan open voor alternatieven. Antonie en Cora zullen in Nederland zijn van ongeveer 20 december t/m 24 februari. U kunt ons bereiken via  of spreek ons aan in de kerk.
Alvast bedankt voor het meedenken!

Hartelijke groet, TFC Geloof in Colombia
Nico, Aris, Jeanette, Hilbert, Donald, Rhodé en Willy-Janne

 
Nieuwsbrief Rianne Schouten Nieuwsbrief Rianne Schouten

BERICHT UIT KENIA
Het is al lang geleden dat we iets in het kerkblad hebben geplaatst dus hier even een kort berichtje. We komen namelijk in oktober naar Nederland! We zijn nu ruim 2 jaar actief aan het werk in verschillende projecten en zijn dankbaar voor alles wat God door ons heen aan het doen is, en dat we mogen zien dat we echt op de plek zijn waar God ons wil gebruiken en inzetten. We geloven dan ook dat onze tijd hier er nog niet op zit en hopen, na onze 3 maanden in 

lees meer »
 
Nieuwsbrieven Cora en Antonie Treuren Nieuwsbrieven Cora en Antonie Treuren

Geloof in Colombia

April 2014 zijn wij, Cora en Antonie Treuren - van Utrecht, door de GZB uitgezonden naar Colombia waar wij de diaconie van de Presbyteriaanse kerk gaan ondersteunen. Onze nieuwsbrieven kunt u hieronder inzien:Nieuwsbrief #4-2016
Nieuwsbrief #2-2016
Nieuwsbrief #1-2016
Nieuwsbrief #4-2015
Nieuwsbrief #3-2015
Nieuwsbrief #2-2015
Nieuwsbrief #1-2015
Nieuwsbrief #4-2014
Nieuwsbrief #3-2014
Nieuwsbrief #2-2014
Nieuwsbrief #1-2014
Nieuwsbrief #1-2013

 
KAARTEN EN POSTZEGELS KAARTEN EN POSTZEGELS

De vakantie periode is weer voorbij
Wat doet u met uw kaarten en postzegels?
U spaart ze, dat is een mooie hobby.
U gooit ze weg, dat is jammer, want ze zijn waardevol voor de zending.
Kaarten en postzegels worden verzameld en gesorteerd en verkocht op beurzen. Landelijk brengt dat veel geld op voor de zending.
Wilt de postzegels ruim uitknippen. U kunt de kaarten en postzegels deponeren in de verzameldozen in de Petruskerk en de Maranathakerk.
De volgende kaarten hebben waarde:
Gave ansichten met postzegels
Dubbele kaarten van Anton Pieck, Disney, Anne Geddes, Marjolein Bastin, Removos, Unicef, maar ook zelf gemaakte kaarten.
Geboortekaartjes en fotokaarten.
Enveloppen , netjes open gemaakt met postzegel en handgeschreven adres.
 
Vindt u het moeilijk om ze mee te brengen naar de kerk, dan halen we ze graag bij u op.
Voor meer informatie kunt bellen met Rika van Ingen (501766) of mailen naar e-mail

 
GZB GZB

De GZB vraagt uw gift voor het volgende: Op een halfuurtje rijden van Tirana, de hoofdstad van Albanië, ligt Mushqeta: een klein dorpje in de bergen. Een aantal jaar geleden zijn zendingswerkers Maarten en Gerdien Blom hier een nieuwe gemeente gestart. Een kerkgebouw is er niet, daarom huren ze een voormalig restaurant. Elke zondag is hier een kerkdienst en Erges (18) is er altijd. Een tijdje geleden organiseerde de kerk van Maarten en Gerdien een voetbaltoernooi. Erges: “Ik hou enorm van voetballen. Daarom deed ik mee met het toernooi. Ik werd uitgenodigd voor een kerkdienst, maar ik wist helemaal niet wat het inhield. Toch ging ik. Iemand deed zijn getuigenis en dat raakte mij enorm. Ik ontdekte dat ik leefde zonder God, en dat ik Hem nodig heb.” “Ik ben er direct met anderen over gaan praten. Mijn familie en vrienden begrijpen me niet, ze vinden me raar. Maar in de nieuwe gemeente word ik bemoedigd. Ik bid nu of mijn vrienden en familie God ook mogen leren kennen.” Nieuwe gemeenten stichten op plekken waar nog niets is, zodat mensen als Erges God leren kennen. Dat is wat de GZB samen met u op verschillende plekken in Europa wil doen.

 
Zendingscommissies Zendingscommissies

Namen en adressen van de leden van  Centrale- en diverse wijkzendingscommissies kunt u hier inzien.

 
 
 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


“Er is niemand die Zijn hand kan wegslaan of tegen Hem kan zeggen: Wat doet U?”
(n.a.v. Daniël 4 : 35)

Er kunnen dingen in dit leven gebeuren – bij iemand die de Heere kent – waardoor hij of zij zich bij tijden kan afvragen: Wat is God nu aan het doen? Dat kunnen mooie dingen zijn, waarbij boven je gebed en verwachting iets gebeurt. Zoals bij dat jonge stel, dat al jaren aan het dokteren was, maar er geen kinderen kwamen. En ineens, ‘zomaar’, toch in verwachting…
Dat kunnen ook lastige dingen zijn, die het leven omgooien en alles aanraken wat je hebt opgebouwd. Je huis, je werk, zelfs je lichamelijke omstandigheden. Dat kan bij ‘de gewone man’. Maar dat gebeurt ook bij aanzienlijke mensen.
 
Eén van de machtigste mensen, die de Bijbel noemt, is koning Nebukadnezar. In zijn tijd stond hij aan het grootste wereldrijk, dat voor en na hem zijns gelijke niet kende. De droom van een beeld en een boom maken dat duidelijk. Maar wat is 

meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijken Noord en West: Zondag 12 november in de Petruskerk. Opgeven bij ds. G. Schouten.  

Wijk Centrum-Oost: Zondag 29 oktober in de Petruskerk. Doopzitting om 20.00 uur in Het Baken. Datum nog niet bekend.

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.