Wijkberichten van wijk west Wijkberichten van wijk west

Klik hier voor meer berichten  en informatie van wijk west.  U vindt hier ook de berichten vanuit de pastorie en het seniorenpastoraat.

Wijkgids 2016-2017 Noord/West Wijkgids 2016-2017 Noord/West

De jaarlijkse wijkgids heeft een andere opzet gekregen. De wijkgids is samengevoegd met die van wijk Noord en er worden geen activiteiten meer opgenomen die al zijn vermeld in het jaarprogramma van de Werkgroep Geloof en Cultuur of in de jeugdwerkfolder van het Protestants Jeugd Overleg en de bijbehorende website www.jongwoerden.nl. De wijkgids Noord/West is in zijn geheel geplaatst op hervormdwoerden.nl  en wordt die niet meer in druk verspreid naar alle adressen in de wijk. Gedrukte exemplaren zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de scriba’s en er komen ook exemplaren te liggen in De Petruskerk, de Maranathakerk en Het Baken.

Klik op de afbeelding voor de gids

Hervormde Wijkgemeente Woerden-West Hervormde Wijkgemeente Woerden-West

De Hervormde Wijkgemeente Woerden-West is een confessionele gemeente die een verscheidenheid in geloofsbeleving van behoudend tot evangelisch kent. De gemeente stelt prijs op een Bijbelse prediking waarbij het woord van God centraal staat. Hedendaagse vragen en ontwikkelingen komen aan de orde om het woord van God te verbinden met de dagelijkse praktijk. De gemeente staat open voor nieuwe liturgische vormen en er wordt gewerkt aan meer variatie in de diensten om zodoende verschillende doelgroepen te bereiken. Voor randkerkelijken, nieuwe gemeenteleden, jeugd, ouderen en mensen die de weg naar de kerk wat minder goed weten te vinden, willen wij een meer inspirerende en uitnodigende gemeente zijn. De missionaire rol in onze gemeente wordt door alle facetten van het werk beter herkenbaar gemaakt. Met de leden van de PKN-gemeenten wordt op die punten, waar dit voor de gemeente meerwaarde heeft, samenwerking gezocht.

Predikant: ds. G. (Gerrit) Schouten
Haagwindeveld 22
3448 EM Woerden
tel. 412952

Vanuit het Haagwindeveld

Pastor:  mevr. D.J. (Diny) Wolters
tel. 460064
Van dinsdag tot en met donderdag ben ik telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 9.30 uur. U kunt mij dan bellen om een afspraak te maken voor een pastoraal contact, een ziekenbezoek en alle andere situaties waarin pastorale hulp gewenst is.

Seniorenpastoraat :  Dhr. A. (Arjan) Bouman
tel. 0657 - 616 871
Mijn werkdagen zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag.
Arjan Bouman zal op dinsdag, woensdag en vrijdag tot de zomer het werk dat Jorine de Klerk als seniorenpastor verrichtte overnemen en daarnaast nog enkele taken van dominee Gerrit Schouten uit gaan voeren.

“HEERE, waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U zich in tijden van benauwdheid.”

Psalm 10:1

“God waar bent U? Waarom blijft U op afstand? Waarom verstopt U zich, juist als het moeilijk wordt?” Het zijn vragen van een psalmist van eeuwen geleden. Maar dezelfde vragen kunnen ook in 2018 zomaar boven komen. In Psalm 9 en 10 gaat het over onrecht dat de arme en onderdrukte wordt aangedaan door hoogmoedige, op zichzelf gerichte mensen. En nog steeds zijn er grote ego’s die anderen gebruiken om er zelf beter van te worden. Alsof er geen God is die zich om kwetsbare en weggedrukte mensen bekommert. Alsof mensen met macht en uitbuiters zomaar hun gang kunnen gaan.
Daar gaat de psalmdichter van schreeuwen. “Sta op HEERE God, hef Uw hand op, vergeet

Wijk Centrum-Oost: Zondag 15 april in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 9 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via

Wijken Noord en WestZondag 11 maart in de Petruskerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Berkheij. Doopgesprek op maandagavond 5 maart om 20.00 uur, thuis bij de ouderling van dienst Anneke Smit-Dorrepaal, ’s-Gravensloot 134.

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.