PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
EREDIENSTVAARDIG EREDIENSTVAARDIG

22 oktober, 19e zondag na Trinitatis, groen
Petruskerk 9.30 uur  Voorganger is ds. G. Schouten. Het rooster van de Kindernevendienst geeft Matteüs 9:1-8 aan. Een verlamde wordt door Jezus genezen. Organist is mevr. Annelies van Zoelen-Kuus.
Autodienst Noord: dhr. Nell (412701); West: dhr. H. Kuiper (414197)
 
Petruskerk 18.30 uur. In de rust van deze zondagavond luisteren we naar ds. J. Eschbach uit Amersfoort, die de dienst zal leiden. Organist is dhr. Nico van der Kooij.
Wij vertrouwen op een goed uur met elkaar.
Autodienst Noord: dhr. Nell (412701); West: dhr. C. Nieuwpoort (415975)

lees meer »
 
Stagiair Stagiair

Paul van der Loo is student aan de opleiding Godsdienst/Pastoraal werk aan de CHE te Ede. Hij loopt dit seizoen 1 dag in de week stage in wijk west. De stage is vooral gericht op onderwijs en toerusting. Hieronder stelt hij zichzelf aan u voor.
G. Schouten

Even voorstellen...
Wie ik ben? Dat is niet in een paar regels te vatten. En in de 47 jaar van mijn leven denk ik nog niet alles over mijzelf te weten. Maar ik kan wel iets met u delen. Mijn leeftijd weet u nu en mijn naam is Paul van der Loo. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen van 15 en 12 jaar. Ik werk als gemeentelijk werker in de Vrije Evangelische Gemeente te Gouda en ik kom naar Woerden om in uw kerk stage te lopen. Ds. Schouten zal mijn stagebegeleider zijn en wat ik ga doen is op het gebied van onderwijzen, trainen en coachen. U of uw kinderen kunnen me dus tegen komen bij catechese, een Bijbelkring, of andere bijeenkomst. Natuurlijk hoop ik er zelf wat van te leren maar ook dat het voor u en uw kerk iets mag betekenen. Graag tot dan!

 
Autodiensten Autodiensten

Mocht u van deze dienst gebruik willen maken, dan graag de dag van tevoren tussen 8.30 en 9.30 uur bellen met de dienstdoende chauffeur.
De wijken Noord en West hebben hun eigen chauffeursdiensten. U wordt dringend verzocht alleen de chauffeurs van uw eigen wijk te bellen.

 
Bloemendienst West Bloemendienst West

De bloemendienst van wijk West is toe aan uitbreiding. Wie wil af en toe zorgen dat er bloemen in de kerk staan en dat die na de dienst bezorgd worden bij een jarige of een zieke? Als u wat voelt voor dit dankbare stukje gemeentewerk, neem dan contact op met Désirée Miedema (tel. 422065, e-mail of met iemand van de kerkenraad.

 
Uit de pastorie Uit de pastorie

September is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, de drukste maand in de kerk. Alles wat vergaderen kan of bij elkaar kan komen doet dat ook in september. Maar gelukkig begint alles weer zijn vorm en structuur te krijgen. We leven mee met de wijk centrum/oost die opnieuw een teleurstelling moest verwerken in het beroepingswerk. Zullen we met hen meebidden om een nieuwe predikant? We prijzen ons gelukkig met de veelheid van dingen die kerkelijk Woerden tot een levend geheel maken. Dank God daarvoor!
 Hartelijke groeten vanuit de pastorie aan het Haagwindeveld.
Ds. Gerrit Schouten

 
Seniorenkring Seniorenkring

Op dinsdagmiddag 17 oktober bent u weer welkom voor de seniorenkring om 14.30 uur in de Maranathakerk. We gaan verder met ons boekje over de psalmen, deze middag psalm 103. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.
Ds. G. Schouten

 
De Bijbel in beeld De Bijbel in beeld

Vanaf 24 oktober willen we elke maand een Bijbelfilm draaien in de Maranathakerk. Op dinsdagmiddag van 14.30 uur tot en met 17.00 uur, onderbroken door een pauze. De eerste film zal gaan over het leven van Abraham.
U bent van harte welkom.
Ds. G. Schouten

 
Kinderoppas Kinderoppas

De zorg voor de kinderoppas berust op zo. 8 okt. in de MK bij Albertine Schoester, Antoinette Makkenze en Naomi den Hertog; op zo.15 okt. in de MK bij Jan Dirk Brugmans en Marlies Brugmans en op zo.22 okt. in de MK bij Gerben Rozendaal, Miranda Zwijnenburg en Annelie de Jong.     

 
Kindernevendienst Kindernevendienst

De leiding van de kindernevendienst is op zo. 8 okt. in de MK in handen van Daniëlle Douqué, Margreeth Rozendaal en Margriet Velings; op zo. 15 okt. in de MK hebben Dorine van Bemmel, Marleen Vos en Elsbeth Harthoorn de leiding; op zo. 22 okt. in de MK Tineke Hanemaaijer, Mariska Kroon en Maron Roelofsen.

 
UIT DE KERKENRAAD UIT DE KERKENRAAD

Tijdens de 1e kerkenraadsvergadering van dit seizoen hebben we afscheid genomen van de vertrekkende ambtsdragers. Tijdens een gezamenlijke kerkenraadsdag met wijk noord op 23 september in Leersum zullen we nader kennis maken met alle nieuwe ambtsdragers. Ondertussen maken we plannen voor het nieuwe seizoen en starten allerlei groepen en activiteiten weer op. Maar alles onder het motto; “Aan des Heren zegen is het al gelegen”. Hartelijke groeten uit de pastorie aan het Haagwindeveld.
Ds. Gerrit Schouten

 
Kerkcafé Woerden Kerkcafé Woerden

             
In juli 2014 is het Kerkcafé Woerden van start gegaan met een groep vrijwilligers/sters, werkgroepleden en natuurlijk de bezoekers. Het kerkcafé is een gezamenlijk initiatief van de drie PKN-kerken en de rooms-katholieke parochie.

lees meer »
 
 
 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie


“Er is niemand die Zijn hand kan wegslaan of tegen Hem kan zeggen: Wat doet U?”
(n.a.v. Daniël 4 : 35)

Er kunnen dingen in dit leven gebeuren – bij iemand die de Heere kent – waardoor hij of zij zich bij tijden kan afvragen: Wat is God nu aan het doen? Dat kunnen mooie dingen zijn, waarbij boven je gebed en verwachting iets gebeurt. Zoals bij dat jonge stel, dat al jaren aan het dokteren was, maar er geen kinderen kwamen. En ineens, ‘zomaar’, toch in verwachting…
Dat kunnen ook lastige dingen zijn, die het leven omgooien en alles aanraken wat je hebt opgebouwd. Je huis, je werk, zelfs je lichamelijke omstandigheden. Dat kan bij ‘de gewone man’. Maar dat gebeurt ook bij aanzienlijke mensen.
 
Eén van de machtigste mensen, die de Bijbel noemt, is koning Nebukadnezar. In zijn tijd stond hij aan het grootste wereldrijk, dat voor en na hem zijns gelijke niet kende. De droom van een beeld en een boom maken dat duidelijk. Maar wat is 

meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijken Noord en West: Zondag 12 november in de Petruskerk. Opgeven bij ds. G. Schouten.  

Wijk Centrum-Oost: Zondag 29 oktober in de Petruskerk. Doopzitting om 20.00 uur in Het Baken. Datum nog niet bekend.

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.