PKN
Hervormde Gemeente Woerden
 
Overzicht van alle straten per sectie Overzicht van alle straten per sectie

Zie hier het totale overzicht van alle secties van wijkgemeente Centrum-Oost.
(gepubliceerd op 6/11/2017) 

 

terug
 
 
 
Agenda
Ga voor de agenda van alle PKN-kerkelijke activiteiten en vergaderingen naar kerkpleinwoerden.nl
 
Meditatie
‘Ze zeiden tegen elkaar: ‘Wie zal voor ons de steen voor de ingang van het graf wegrollen?’ Maar toen ze opkeken, zagen ze dat de steen al was weggerold; het was een heel grote steen’.
 
Marcus 16: 3,4


Het open graf
Het alleroudste paasverhaal is heel kort. Marcus heeft het geschreven. Het gaat over het open graf. Er wordt verteld hoe onverwacht het kwam. Het nodigt uit om te geloven.
Veel geleerden denken dat het Marcus-Evangelie oorspronkelijk stopte bij vers 8. Omdat in veel handschriften de andere gedeelten ontbreken lijkt het logisch om te denken dat de rest er later bijgeschreven is door Marcus of door iemand anders. Zoals ook Mattheüs, Lucas en Johannes later opgeschreven hebben wat zij belangrijk vonden bij Pasen. Ik vind het wel mooi om te denken dat voor de eerste 
meer
 
Bediening Heilige Doop

Wijk Centrum-Oost: Zondag 15 april in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 9 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via


Wijken Noord en WestZondag 11 maart in de Petruskerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Berkheij. Doopgesprek op maandagavond 5 maart om 20.00 uur, thuis bij de ouderling van dienst Anneke Smit-Dorrepaal, ’s-Gravensloot 134.

 
Werkgroep Geloof en Cultuur

 

 

 
In het activiteitenoverzicht   van de Werkgroep Geloof en Cultuur van de Protestantse kerken van Woerden/Zegveld vindt u een breed scala van activiteiten op het gebied van theologie, spiritualiteit, eredienst, pastoraat, opvoeding, samenleving en cultuur.
 

 
Geven aan de kerk
De gemeente van Christus wordt zichtbaar in onder meer de eredienst, in het pastoraat en in het missionaire werk. Om dit werk doorgang te kunnen laten vinden, is uiteraard geld nodig. Daarom vragen we u graag om uw bijdrage.
>Lees meer
 
Kerkblad Hervormd Woerden

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.