Douwe Egberts punten Douwe Egberts punten

In de maand december hebben we in onze kerken DE punten ingezameld.
De opbrengst van deze ingezamelde punten vertegenwoordigt de waarde van ruim 40 pakken koffie van 250 gram.
De inzameling in kerken, winkels en supermarkten in Woerden en de kernen vertegenwoordigt een waarde van 720 pakken koffie. Een prachtig resultaat.
De pakken koffie zijn bestemd voor de Voedselbank te Woerden.
Hartelijk dank voor uw ingeleverde DE Punten.

Plastic doppen hebben waarde Plastic doppen hebben waarde

De stichting KNGF Geleidehonden betaalt geld voor ingezamelde harde plastic doppen.
Ze traint en fokt honden die mensen helpen met een visueel of lichamelijke beperking. Ook kinderen met autisme hebben soms veel aan een maatje in de vorm van een getrainde geleidehond.
In 2016 is  er totaal 100.000 kilo aan doppen verzameld. De opbrengst was € 35.000,00.
De doppen graag schoon inleveren. De harde doppen geven bij recyclen een heel goede kwaliteit plastic. In onze kerken komen dozen waar u de doppen in kan doen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Collectedoelen Collectedoelen

Informatie over de bestemming van diverse collectes, waaronder de diaconiecollecten vindt u op de pagina Collectedoelen.

Diaconale Hulp Diaconale Hulp

Via de krant en nieuwsdiensten kunnen wij lezen of horen dat er ook in Nederland best veel (verborgen) armoede is. Gelukkig kent de burgerlijke gemeente Woerden voorzieningen die bestemd voor of besteed kunnen worden aan deze doelgroep. Er zijn personen of gezinnen die te maken hebben met moeilijke (financiële) omstandigheden maar er naar streven om zelf op eigen kracht uit hun moeilijke situatie te komen. Hulp kan hen soms toch wel enorm van pas komen! Vanuit de Diaconie kunnen wij soms die hulp bieden en zo voor deze personen of gezinnen verlichting geven in en bij hun probleem. Leden van onze gemeente, mocht u een persoon of gezin kennen die best wat ondersteuning kan gebruiken, schroom dan niet dit door te geven aan één van onze diakenen. U mag er van uit gaan dat de diakenen discreet zullen omgaan  met de aan hen toevertrouwde informatie!

Zegels, punten en bonnen Zegels, punten en bonnen

Heeft u zegels, punten of bonnen waar u zelf niets meedoet, dan kunt u ze meebrengen naar de kerk. Bij de ingang staan doosjes waar u ze in kan doen. Alles is welkom! Wij wisselen ze in voor producten en geld. Hiervan stellen wij dan weer levensmiddelen pakketjes samen voor mensen die dit geweldig goed kunnen gebruiken.

VOORBEDENBOEK VOORBEDENBOEK

Voorbeden vormen een vast onderdeel van onze zondagse diensten. We staan dan stil bij de nood van de wereld, en bidden ook voor gemeenteleden die het moeilijk hebben. Die voorbeden worden niet alleen opgesteld door de diakenen en de predikant, maar ook door gemeenteleden. Daarom ligt er een voorbedenboek bij de ingang van de kerk. Voorbeden hoeven niet alleen maar over verdriet of nare dingen te gaan. Ook voor vreugde of dankbaarheid is er plaats. De kerk is een gemeenschap waar we vreugde en verdriet delen met God en met elkaar. Voorbeden die vanuit de gemeente worden gevraagd, kunnen bijdragen aan de groei van de onderlinge verbondenheid. We bevelen het gebruik van het voorbedenboek van harte bij u aan!

Inloophuis 't Centrum Inloophuis 't Centrum

Dit is een inloophuis, opgezet vanuit verschillende diaconieën, gevestigd in gebouw ‘De Meerpaal’, ingang via Hogewoerd 3a. Je kunt er terecht voor gezelligheid, een praatje, een drankje en een warme maaltijd.

Zondagopening van 15.00-18.00 uur waarna gelegenheid is voor kerkbezoek.

Woensdag geopend van 9.30-22.30 uur. Om 12.30 uur lunch, kosten €2.50, wel vooraf tot 11.00 uur aanmelden (via tel. 434053).

Kosten voor de warme maaltijd € 3.75, Vooraf aanmelden.

“HEERE, waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U zich in tijden van benauwdheid.”

Psalm 10:1

“God waar bent U? Waarom blijft U op afstand? Waarom verstopt U zich, juist als het moeilijk wordt?” Het zijn vragen van een psalmist van eeuwen geleden. Maar dezelfde vragen kunnen ook in 2018 zomaar boven komen. In Psalm 9 en 10 gaat het over onrecht dat de arme en onderdrukte wordt aangedaan door hoogmoedige, op zichzelf gerichte mensen. En nog steeds zijn er grote ego’s die anderen gebruiken om er zelf beter van te worden. Alsof er geen God is die zich om kwetsbare en weggedrukte mensen bekommert. Alsof mensen met macht en uitbuiters zomaar hun gang kunnen gaan.
Daar gaat de psalmdichter van schreeuwen. “Sta op HEERE God, hef Uw hand op, vergeet

Wijk Centrum-Oost: Zondag 15 april in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 9 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via

Wijken Noord en WestZondag 11 maart in de Petruskerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Berkheij. Doopgesprek op maandagavond 5 maart om 20.00 uur, thuis bij de ouderling van dienst Anneke Smit-Dorrepaal, ’s-Gravensloot 134.

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.