Morgengebed in het koor van de Petruskerk Morgengebed in het koor van de Petruskerk

Iedere woensdagmorgen wordt er van 9.00 tot 9.30 uur een morgengebed gehouden in het koor van de Petruskerk. Het morgengebed is een interkerkelijk gebeuren met voorgangers uit de verscheidene plaatselijke kerken. Ook de bezoekers hebben verschillende kerkelijke achtergronden. Het doel van deze ontmoetingen is samen bidden voor kerk en wereld. Ook wordt er gezongen en vindt er een schriftlezing plaats, gevolgd door een korte overdenking.

Diensten - Tijd en plaats Diensten - Tijd en plaats

De zondagochtenddiensten zijn diensten van de wijken Noord en West samen. Ze worden afwisselend gehouden in de Petruskerk, Kerkplein 5, en de Maranathakerk, Molenvlietbaan 10. Ze beginnen om 9.30 uur.

Op de zondagavonden beginnen de diensten om 18.30 uur. Er is in PKN-verband een breder aanbod van diensten met verscheidene karakters. De meeste ‘gewone diensten’ worden gehouden in de Maranathakerk of in de Petruskerk.

Daarnaast zijn er vesperdiensten, cantatediensten en Uren van Lofprijzing, waarvan de meeste worden gehouden in de Opstandingskerk of de Kruiskerk.

Koster Maranathakerk:
dhr. L.W. (Leen) van der Have,
Berkenlaan 24,
3442 EV Woerden,
tel. 0348-410111 of 0348-413880,

Koster Petruskerk:
dhr. J. (Jan) Vroedsteijn,
Maltakade 36,
3446 BC Woerden,

Kinderoppas Kinderoppas

Iedere morgendienst is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar kinderoppas. Vrijwilligers uit de gemeente verzorgen deze kinderen en houden ze bezig. Zo kunnen de ouders van kleine kinderen zonder zorgen de dienst bijwonen.

Coördinatie:
Erica Turkenburg,
0348-411914,
e-mail,
Marleen de Vos,
0348-425072,

Kindernevendienst Kindernevendienst

Tijdens de morgendienst is er kindernevendienst. Het doel daarvan is om kinderen op een speelse manier vertrouwd te maken met het geloof en de Bijbel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de methode “Vertel het maar ...” (www.vertelhetmaar.nl). Deze methode volgt het rooster van het kerkelijk jaar en geeft inhoud aan en vertaling van verhalen en thema’s uit de Bijbel.

De kinderen worden in de kerk vaak voor de schriftlezing naar voren geroepen voor een kort gesprekje en gebed met de predikant. Daarna krijgen de kinderen in een brandend lantaarntje het licht van de paaskaars mee naar hun eigen ruimte.

De opbouw van een kindernevendienst is meestal als volgt: een inleiding, het lezen van de schriftlezing of het vertellen van het bijbelverhaal met de uitleg en een verwerking in de vorm van een activiteit met de kinderen.

Met Pasen en Kerst werken we met de wijkpredikanten aan een project dat in de eredienst een plaats krijgt en dat wordt afgesloten met een gezinsviering in de kerk. Bij doop-, belijdenis-, bevestigings- en afscheidsdiensten wordt er namens de kinderen aan de desbetreffende personen een herinnering aangeboden.

Er zijn vier groepen, gerekend naar de indeling van de basisschool:
1 - kinderen van groep 1 en 2
2 - kinderen van groep 3 en 4
3 - kinderen van groep 5 en 6
4 - kinderen van groep 7 en 8

Voor de zomervakantie geven we de oudste kinderen van groep 8 in een kerkdienst gelegenheid om afscheid te nemen van de nevendienst en heten we hen welkom in de ‘gewone’ dienst, catechese en tienerkerk.

De kindernevendienst valt onder verantwoordelijkheid van de wijkkerkenraden West en Noord en wordt geleid door een team van vrijwilligers uit beide wijken.

Coördinatie van de kindernevendienst:
Margreeth Rozendaal,
e-mail,
Martin van Dam,
tel. 0348-414821,

“HEERE, waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U zich in tijden van benauwdheid.”

Psalm 10:1

“God waar bent U? Waarom blijft U op afstand? Waarom verstopt U zich, juist als het moeilijk wordt?” Het zijn vragen van een psalmist van eeuwen geleden. Maar dezelfde vragen kunnen ook in 2018 zomaar boven komen. In Psalm 9 en 10 gaat het over onrecht dat de arme en onderdrukte wordt aangedaan door hoogmoedige, op zichzelf gerichte mensen. En nog steeds zijn er grote ego’s die anderen gebruiken om er zelf beter van te worden. Alsof er geen God is die zich om kwetsbare en weggedrukte mensen bekommert. Alsof mensen met macht en uitbuiters zomaar hun gang kunnen gaan.
Daar gaat de psalmdichter van schreeuwen. “Sta op HEERE God, hef Uw hand op, vergeet

Wijk Centrum-Oost: Zondag 15 april in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 9 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via

Wijken Noord en WestZondag 11 maart in de Petruskerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Berkheij. Doopgesprek op maandagavond 5 maart om 20.00 uur, thuis bij de ouderling van dienst Anneke Smit-Dorrepaal, ’s-Gravensloot 134.

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.