Benoeming diaken Benoeming diaken

De kerkenraad van Wijk West is verheugd u te kunnen meedelen dat benoemd is tot diaken: Leo Bom, bij velen wel bekend en met veel ervaring in het kerkenwerk.
Formeel gezien kan tegen deze benoeming bezwaar worden ingediend door stemgerechtigde leden van de Gemeente. Dat kan voor 1 maart, bij de scriba.
Henk de Heer

Gemeente-avond Noord en West Gemeente-avond Noord en West

Donderdagavond 8 maart kunnen de gemeenteleden kennis nemen van het visiedocument over de vorming van een Protestantse Gemeente in Woerden. U wordt allen van harte uitgenodigd om hierover uw mening te komen geven. Op de website van de Hervormde Gemeente Woerden is het document te lezen. De avond wordt gehouden in de Maranathakerk en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur is er koffie en thee.
Johanna Schilling

Beleid en organisatie Beleid en organisatie

Op deze pagina vindt u informatie over samenstelling en organisatie van de kerkenraad. Tevens kunt u via onderstaande links het lopende beleidsplan en de 'Plaatselijke regeling ten behoeve van het leven en werken van de hervormde wijkgemeente Woerden West' inzien:

Beleidsplan 2010 - 2014

Beleidsplan 2015-2016

Plaatselijke regeling

Moderamen Moderamen

Ieder jaar wordt vanuit de wijkkerkenraad een moderamen (dagelijks bestuur) gekozen. Dit moderamen heeft als voornaamste taak het voorbereiden van de kerkenraadsvergaderingen. Voor het seizoen 2015-2016 bestaat het moderamen van de kerkenraad uit de volgende leden:

Voorzitter: dhr. Jan Bosman
Predikant: ds. Gerrit Schouten
Ouderling-scriba: dhr. Henk de Heer
Ouderling: dhr. Jaap van Ingen
Diaken: dhr. Arjan Neels

Diakenen Diakenen

Mw. Lenneke van Duuren, tel. 424873, e-mail

Mw. Rineke van Heeringen-Gorter, tel. 423090, e-mail

Dhr. André van Heusden

Dhr. Ben Lekkerkerker, tel. 411156, e-mail

Mw. Karin van Riel-Kooijman, tel. 421498, e-mail

Dhr. Arthur van Rooijen, tel. 444909, e-mail

Ouderlingen en kerkrentmeesters Ouderlingen en kerkrentmeesters

Ouderlingen

Mw. José van Geutselaar, tel. 430652, e-mail

Mw. Anniek van der Ploeg

Mw. Margriet Schotanus-Verheul, tel. 418392, e-mail

Dhr. Jaap Verweij, tel. 431092, e-mail

Dhr. Harry de Vink

Ouderlingen met bepaalde opdracht

Ouderling-scriba: Dhr. Henk de Heer, tel. 431007, e-mail

Jeugdouderling: dhr. Sjors van Vliet, tel. 448605, e-mail

Jeugdouderling: mw. Janneke van Vliet-van der Molen, tel. 448605, e-mail

Seniorenouderling: Dhr. Jaap van Ingen, tel. 501766, e-mail

Diensen voor doven en slechthorenden: dhr. Harry van der Veen, tel. 460469, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester: dhr. Riné Bos

Ouderling-kerkrentmeester: mw. Hermien Bruggeman-Smit, tel. 410187, e-mail

Ouderling-kerkrentmeester
: dhr. Piet Veerman, tel. 417316, e-mail

Pastoraal bezoekers Pastoraal bezoekers

De kerkenraad wordt in het pastoraat ondersteund door pastoraal  bezoekers.

Dhr. Arie Beukers, tel. 06 44464370, e-mail

Mw. Annuska van Duuren-Kole, tel. 423953, e-mail

Dhr. Lucien Harthoorn, tel. 460619, e-mail

Dhr. Pieter de Korte, tel. 413964, e-mail

Dhr. Henk de Valk, tel. 416867, e-mail

Dhr. Joop Teeuwen en mw. Rina Teeuwen-van der Ende, tel. 745542, e-mail

Dhr. Kees Verduijn, tel. 784113, e-mail

Dhr. Jacques Verkaik, tel. 501798, e-mail

Dhr. Gert Vos

Mw. Annemarie de Vries, tel. 432105, e-mail

Mw. Letta Willemsen, tel. 401026, e-mail

“HEERE, waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U zich in tijden van benauwdheid.”

Psalm 10:1

“God waar bent U? Waarom blijft U op afstand? Waarom verstopt U zich, juist als het moeilijk wordt?” Het zijn vragen van een psalmist van eeuwen geleden. Maar dezelfde vragen kunnen ook in 2018 zomaar boven komen. In Psalm 9 en 10 gaat het over onrecht dat de arme en onderdrukte wordt aangedaan door hoogmoedige, op zichzelf gerichte mensen. En nog steeds zijn er grote ego’s die anderen gebruiken om er zelf beter van te worden. Alsof er geen God is die zich om kwetsbare en weggedrukte mensen bekommert. Alsof mensen met macht en uitbuiters zomaar hun gang kunnen gaan.
Daar gaat de psalmdichter van schreeuwen. “Sta op HEERE God, hef Uw hand op, vergeet

Wijk Centrum-Oost: Zondag 15 april in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 9 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via

Wijken Noord en WestZondag 11 maart in de Petruskerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Berkheij. Doopgesprek op maandagavond 5 maart om 20.00 uur, thuis bij de ouderling van dienst Anneke Smit-Dorrepaal, ’s-Gravensloot 134.

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.