Organisatie van de diaconie Organisatie van de diaconie

In totaal zijn er voor de vier wijken 33 diakenen die tezamen het college van diakenen vormen. Van elke wijk zijn er 2 diakenen afgevaardigd in het moderamen, het dagelijks bestuur. Het moderamen bereidt de collegevergadering voor en stelt de agenda vast. Vragen om incidentele hulp worden eerst in het moderamen behandeld, waarna een advies aan het college van diakenen wordt gegeven. Deze beslist daarna over de vraag. Elk jaar wordt er in de Algemene Kerkenraad een diaconaal jaarverslag over het afgelopen kalenderjaar toegelicht en een beleidsplan en collecterooster voor het nieuwe jaar besproken. De financiële verslaglegging van de penningmeester wordt door de accountant van de Algemene Kerkenraad beoordeeld.
Uit het moderamen wordt een voorzitter, penningmeester en secretaris gekozen.

Momenteel zijn dit:

Voorzitter: de heer R van Kesteren,  telefoonnummer 0348-415588

Penningmeester: Dhr. J.W.C. Boele

Secretaris: de heer G.A.Spijker, De Zoom 27, 3448 DG Woerden, 0348 422742. E mail:

RSIN  Fiscaalnummer   824 108 723

Bankrekeningnummer
: diaconie  SKG, Gouda, banknr. NL43FVLB0699770629

“HEERE, waarom blijft U van verre staan? Waarom verbergt U zich in tijden van benauwdheid.”

Psalm 10:1

“God waar bent U? Waarom blijft U op afstand? Waarom verstopt U zich, juist als het moeilijk wordt?” Het zijn vragen van een psalmist van eeuwen geleden. Maar dezelfde vragen kunnen ook in 2018 zomaar boven komen. In Psalm 9 en 10 gaat het over onrecht dat de arme en onderdrukte wordt aangedaan door hoogmoedige, op zichzelf gerichte mensen. En nog steeds zijn er grote ego’s die anderen gebruiken om er zelf beter van te worden. Alsof er geen God is die zich om kwetsbare en weggedrukte mensen bekommert. Alsof mensen met macht en uitbuiters zomaar hun gang kunnen gaan.
Daar gaat de psalmdichter van schreeuwen. “Sta op HEERE God, hef Uw hand op, vergeet

Wijk Centrum-Oost: Zondag 15 april in de Petruskerk. Doopzitting op maandag 9 april om 20.30 uur in Het Baken. Graag van te voren aanmelden bij de scriba via

Wijken Noord en WestZondag 11 maart in de Petruskerk. Ouders die hun kind willen laten dopen kunnen contact opnemen met ds. Berkheij. Doopgesprek op maandagavond 5 maart om 20.00 uur, thuis bij de ouderling van dienst Anneke Smit-Dorrepaal, ’s-Gravensloot 134.

Het kerkblad 'Hervormd Woerden' kunt u hier online inzien of downloaden.